Universul colorat

Acest blog are rolul de a publica online "stuff'urile" pe care le realizam si le gasim din ce in ce mai atractive si cautate in Romania. Totodata dorim sa cream un Univers propriu plin de culori vii si calduroase. Cel mai perceptibil caracter al simbolismului culorilor este universalitatea sa, puterea de a se constitui in suport al gandirii simbolice fara efort, fara delimitare geografica, la toate nivelele fiintei umane si ale cunoasterii: cosmologic, mitologic, psihologic, mistic, conventional, cromatologic, etc.. Exista culori calde si reci care calmeaza, linistesc, coborand tensiunea, regularind pulsul, culori vesele, triste, cromatice, acromatice, etc... Haide'ti sa cantam si sa coloram in armonie si veselie!!!

vineri

Zugraveli

  Zugraveli decorative....
    Casa in care locuiti ar trebui sa reflecte stilul dvs personal, modul de viata si atitudinea dvs. Daca, uitandu-va imprejur, constatati ca locuita dvs este lipsita de viata si fara personalitate, poate ca este cazul sa angajati un decorator de interioare. Daca in trecut va placea spatiul in care locuiati, insa acum atat dvs cat si familia dvs va aflati intr-un punct diferit al vietii si aveti nevoie de o viziune diferita, atunci un decorator va poate ajuta sa gasiti armonia cautata. Unii oameni au timp suficient si se pricep sa combine elementele decorative , culorile si finisajele, in timp ce altii se simt coplesiti de numarul mare al posibilitatilor existente si de multitudinea stilurilor decorative. Hotararea de a angaja un specialist care sa se ocupe de decorarea locuintei dvs va apartine si trebuie luata tinand cont de cateva aspecte. 
     Casa dvs va reflecta stilul personal? Oricine poate cumpara mobila, vopsele sau poate muta piesele de mobilier dintr-o incapere. Un designer de interioare profesionist va sta de vorba cu dvs incercand sa determine care va este stilul. In functie de personalitatea dvs si de stilul de viata al membrilor familiei va decide apoi care sunt finisajele care vi se potrivesc cel mai bine si se incadreaza in bugetul dvs. Un designer de interioare va poate ajuta sa va planificati spatiul astfel incat sa se potriveasca cu modul dvs de trai si va poate propune o amplasare a componentelor necesare pentru a duce acest plan la indeplinire.
    Va face placere sa recreati mental spatiul in care locuiti? In timpul liber puteti sa vizualizati felul in care doriti sa arate locuita dvs? Daca vi se da o camera complet alba, fara nicio piesa de mobilier si fara finisaje, puteti sa umpleti spatiul cu elemente decorative astfel incat rezultatul sa va satisfaca? Multi oameni se pricep la vizualizare, isi pot imagina spatiul decorat in intregul lui, pun apoi pe hartie ceea ce s-a nascut in mintea lor si rezultatul consta intr-un spatiu locuibil inspirat si plin de viata. Daca va place sa va jucati in acest fel, iar rezultatul acestui execitiu este multumitor, atunci nu este nevoie sa angajati un designer
  Cum noi ne ocupam mai mult cu partea zugravelilor decorative am gasit necesar sa asezam in pagina cateva reguli  despre alegerea culorilor si importanta lor in amenajerile interioare...
    Culoarea este cel mai important element la care trebuie sa va ganditi atunci cand doriti sa dati personalitate unei incaperi. Oamenii vad mai mult de 16 milioane de culori, iar cand vine vorba de amenajari interioare, acest lucru inseamna ca se pot intampla multe accidente - combinatii nepotrivite, alegerea unei nuante prea violente, etc. Nu trebuie sa va alarmati insa.
Toata problema se reduce la respectarea pas cu pas a unor regului simple si aplicarea unor idei pe care vi le prezentam in continuare.
Pentru inceput, trebuie sa va amintiti ce ati invatat la prima lectie de pictura de la scoala, si anume culorile primare si cele secundare. 
   1. Regula proportiilor: 60-30-10
   2. Schema de culori
   3. Nu uitati de negru
   4. Copiati natura
   5. Stabiliti un ''tipar''
   6. Treceri cromatice
   7. Contrastul
   8. Impactul culorilor
   9. Culori de sezon
  10. Culoare si lumina

 Concluzia- aveti grija ca "Zugravul" sa cunosca universul culorilor si asezarii lor in pagina.. 


Extras - incasa.ro  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu